Ljus och färg

Det är något speciellt med påsken. Det är en högtid med vårkänsla när den än infaller, ljuset sjunger vår… Förrförra årets påsklördag såg ut så här vid middagsbordet här i Universumet. Gult och grönt – gula tulpaner och de limegröna Colorado LA tallrikarna som kommer fram den här årstiden samt gula Gefyr karott och uppläggningsfat.

Advent och jul för med sig varma färger och ombonade rum. Julhelgen får man njuta av länge så det blir många varianter av rött men även mossgrönt, blått och kanske rosa. Det är den stora ledighet som man hinner med, som inte är över i ett nafs. Det är ganska så underbart.

Midsommar, den fina tiden med härlig grönska – blommande örter och rabattväxter utanför knuten. Även inomhus smyckas med blommor och blader till midsommar, ormbunkar i stora fång och ängsblommor i mindre buketter. Och så kan det hända att farstukvisten björklövas.

5 reaktioner till “Ljus och färg

  1. Ja, och min varp tänker jag passar till påsk, men jag får ju lite prestationsångest och skall alltid tänka på hur man använder materialet bäst… Får sätta sprutt och väva, så blir det säkert bra! Gör, bara Gör.

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.