Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Levande lav

2 kommentarer

Lavar är fantastiska skapelser. En blandning av svamp och alg. Det finns så många olika sorter och grupper, det kan vara svårt att särskilja dem. Här är lavar som jag plockat från trädstammar här på gården. De torkar snart efter att de kommit inomhus men lever ändå. Otroligt. Det är bara att ge dem fukt så kör de igång. Jag brukar spara lavar och röksvampar från år till år till adventsljusstaken. Det går alldeles utmärkt. Eller så får de vila ännu ett år och jag fyller adventsljusstaken med lärkkottar. Vet ännu inte hur det blir.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Levande lav

  1. Närheten till naturen och det man kan hitta där att smycka med, det slår alla inredningsbutiker! Brukar också göra en ”moss- och lavskål” att ha på verandan eller inomhus inför advent och jul. Nu står en på verandan, den icke-inglasade. Några av våra bevingade gäster har upptäckt den och är där ibland och plockar för sig, så den måste pysslas om… :-)

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.