Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Plocka blåbär

4 kommentarer

Jag har aldrig trivts riktigt bra med att plocka blåbär även om jag gör det ibland. Det brukar vara varmt, svettigt och myggigt i skogen när de är mogna. Att plocka blåbär med bärplockare vill jag inte heller göra för de gånger jag gjort det har bären blivit blöta och svårrensade. Nä. Blåbär är goda men inte gjorda att plockas av mej. Lingon däremot….!

Men i år var det annorlunda. Det var underskönt i blåbärsskogen, fläktande och inga flygande insekter alls. Varken myggor, broms eller knott.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

4 tankar om “Plocka blåbär

 1. Ekorren i mig älskar att plocka blåbär. Du har rätt, i år finns inga mygg. Men hos mig inga blåbär heller, märkligt nog. Lyckost dig!

  Gillad av 1 person

 2. Ibland beror det faktiskt på bären, är de stora och sitter tätt är det roligt men små och lite torra är trist att plocka.
  ,

  Gillad av 1 person

 3. Brist på flygfän och trivsam väderlek, men bäst av allt: blåbär i mängd här hos oss. Jag har aldrig sett så mycket blåbär! Och stora och fina! För första gången plockar jag faktiskt med ”maskin” (som man säger här), för att få med SÅ MYCKET SOM MÖJLIGT! Man blir girig och liksom manisk när man ser mängden och kan inte sluta plocka. Ryggen värker och man är svettig – ”men det finns ju så mycket bär här och ändå mer där…. ska bara ta det också…” Går inte att sluta… Jo då, till slut. Och det är ju så härligt att lägga i lådor i frysen, och koka sylt när andan faller på under vintern, och annars ta upp lite då och då till frukostyoghurten.

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.