Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Stickemössa

11 kommentarer

Två köpta stickade mössor har kommit bort för min man. Då tog jag fram min förvaring av vantar, mössor och halsdukar där mycket inte används numera. Visade upp mössorna som fanns där och se, något jag knappast trodde på, en av mössorna från 80-talet som är stickad av restgarner, kom till användning. Roligt tyckte jag. Så småningom hittades en av de förlagda mössorna, så nu finns ombyten.

För övrigt har han även en snygg gammal mörkblå Guernsey-mössa, en riktig favorit. Men den har han förvarat så illa till det senaste året att den hade ett par hål. Suck! Det är pälsängerlarver som varit i farten kan jag tro. Hålen är nu lagade och jag försöker få honom att förstå skillnaden på bomull och ylle. Att ylle kommer från djurriket och älskas av mal och pälsängrar som äter sönder tyget eller stickningen om plaggen inte förvaras tättslutande under sommarhalvåret ifall de inte används. Och att det är rätt bra att lägga ner en tygpåse med skvattram eller lavendel ihop med ylleplaggen eller kanske cederträkulor som man kan köpa. De där odjuren gillar inte de dofterna.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

11 tankar om “Stickemössa

 1. A pretty color combination!

  Gillad av 1 person

 2. Visste inte att lavendel skrämmer bort pälsängrar. Då använde man lavendel inte bara för lukta-gott förr.

  Gillad av 1 person

  • Även jag har trott att lavendel endast är för god doft i linneskåpet. Men för inte så länge sedan läste jag att doften även håller de små skadedjuren borta. Tycker det låter som en vettig tanke. Cederträ doftar gott och jag tycker även att skvattram gör det, men starkt.

   Gilla

 3. Roligt när det man sparat kommer till användning. Jag gräver också ibland i lådorna, finner tröjor jag, eller min mor, stickat till barnen och blir jätteglad när något barnbarn är i rätt storlek för en tröja – och dessutom gillar den.

  Gillad av 1 person

 4. Det är nästan lite Bohus Stickning över det där mönstret…

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.