”Där bor det äldre människor”

”Där bor ett äldre par, det är så mörkt kring huset, ingen fasadbelysning men väl knutlampa och sparsamt med ljuspunkter i fönstren.” Så brukar vi säga till varandra när ett sådant hus passeras. I några få fall lyser kanske till och med lysrörsljus i köket. I vissa rum är det helt mörkt. Det är vackert på ett stillsamt sätt, inte glammigt och mörkerförstörande.

Men det kan ju faktiskt även vara byggnadsvårdare som bor där i huset. Som vägrar fasadbelysning, likadana fönsterlampor i alla fönster, trädäck, kalhuggen tomt.

Men ärligt talat blir det svårare och svårare att uppleva detta stillsamt omtänksamma liv på landsbygden. I stan går det inte alls.

Och nu år vi själva de där äldre människorna som andra tycker lever alldeles för omodernt. Men vi trivs med vårt levnadssätt trots att jag personligen mer och mer saknar gelikar i alla åldrar att prata med och dela erfarenheter med om just den här livsstilen.

4 reaktioner till “”Där bor det äldre människor”

 1. Men ensamma är ni verkligen inte! Håller med om att det ser så trivsamt ut med mer stillsam belysning, särskilt ute på landsbygden där man har möjlighet att se stjärnhimlen klar och tydlig och man inte strösslar med konstljus. Visst börjar det komma alltmer av den typen av fasadbelysning som har både ner- o uppåtriktat ljus i varje armatur och en hel rad, gärna runt huset, av dom. Men än dominerar dom inte, iaf inte i vår trakt. Är det ClasO, Biltema eller Jula som säljer dom, tro?
  Vi får stå på oss – vara en motkraft ;-)!

  Gillad av 2 personer

  1. Eva, jag tror det behövs större motkrafter när det gäller denna trend. Och fasadarmaturerna kan nog vara dyra i sig, inte billiga som ljusslingor hos t ex Rusta.
   Tänk om vi bodde närmare varandra ändå!

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.