Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

”Där bor det äldre människor”

4 kommentarer

”Där bor ett äldre par, det är så mörkt kring huset, ingen fasadbelysning men väl knutlampa och sparsamt med ljuspunkter i fönstren.” Så brukar vi säga till varandra när ett sådant hus passeras. I några få fall lyser kanske till och med lysrörsljus i köket. I vissa rum är det helt mörkt. Det är vackert på ett stillsamt sätt, inte glammigt och mörkerförstörande.

Men det kan ju faktiskt även vara byggnadsvårdare som bor där i huset. Som vägrar fasadbelysning, likadana fönsterlampor i alla fönster, trädäck, kalhuggen tomt.

Men ärligt talat blir det svårare och svårare att uppleva detta stillsamt omtänksamma liv på landsbygden. I stan går det inte alls.

Och nu år vi själva de där äldre människorna som andra tycker lever alldeles för omodernt. Men vi trivs med vårt levnadssätt trots att jag personligen mer och mer saknar gelikar i alla åldrar att prata med och dela erfarenheter med om just den här livsstilen.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

4 tankar om “”Där bor det äldre människor”

  1. Men ensamma är ni verkligen inte! Håller med om att det ser så trivsamt ut med mer stillsam belysning, särskilt ute på landsbygden där man har möjlighet att se stjärnhimlen klar och tydlig och man inte strösslar med konstljus. Visst börjar det komma alltmer av den typen av fasadbelysning som har både ner- o uppåtriktat ljus i varje armatur och en hel rad, gärna runt huset, av dom. Men än dominerar dom inte, iaf inte i vår trakt. Är det ClasO, Biltema eller Jula som säljer dom, tro?
    Vi får stå på oss – vara en motkraft ;-)!

    Gillad av 2 personer

  2. En sådan där knutlampa på gårdsplanen är helt okej eller ovanför för farstukvisten, men sedan räcker det.

    Gillad av 2 personer

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.