Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Rödbetssoppa

4 kommentarer

Så enkelt det är med soppor. Att koka en stor sats, frysa in det som inte går åt genast och ta upp ur frysen och sen äta med ett gott bröd till. Här är det varm borsjtj på gång. Det här med storkok, som räcker till flera måltider, har intensifierats under pandemin då besök på restaurang har minskat till ett minimum. Härligt att de egna rödbetorna kommer till nytta. De förvaras i matkällaren tillsammans med andra nyttigheter som palsternackor och olika äppelsorter. Förutom inläggningar, sylt och annat som är bra att ha i ett närförråd. En matkällare utanför bostadshuset är verkligen guld värd.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

4 tankar om “Rödbetssoppa

  1. Tack för påminnelsen! Så bra mat! För några år sedan gjorde jag grytor och soppor minst en gång i veckan…

    Gillad av 1 person

    • Förutom att grytor och soppor är god mat blir det så lättvindigt att inte behöva laga till mat varenda dag utan ta fram det tidigare tillredda och färdiga (utan att det för den skull är köpt färdigmat). Superbra!

      Gillad av 1 person

  2. Precis så!
    Jag gör ofta potatis- och purjolökssoppa, enkelt och gott. Fisksoppa, grönkålssoppa mm står också på menyn här ibland. Rödbetssoppa var länge sedan men kanske dags att göra (gör däremot rödbetsbiffar ibland).

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.