Min AWAB-pall är som ny

Jag fick en begagnad AWAB-pall av min gamle vän E. Den var nerstänkt med blå målarfärg och linoleumytorna på varje avsats var skadade. Den har stått och väntat på vård länge nog nu. Nu när annexet, komplementbyggnaden, kommer att stå klar finns bra utrymme att placera den på. I stil kommer den dessutom att fungera perfekt där.
pallentrixad
Jag har ingen bild på hur den såg ut innan, lite typiskt, men den var försedd med en röd linoleumyta. Här i Universumet finns lite golvlinoleum i rött kvar sedan salens linoleumgolv las in. Men den är för tjock, 2,5 mm, eftersom den har juteväv på undersidan. Desktop-linoleum (möbelkvalitet) skulle gå bra men varför köpa något nytt då jag hade laminat i mitt materialförråd, laminat som aldrig kom till den användning jag avsett!

Så – eftersom jag fick veta att händige svågern fixat till två likadana pallar och försett dem med Josef Frank-mönstret Manhattan, passade jag på att fråga om han ville åta sig min pall. Det var inga problem. Han fick med sig pallen, kontaktlim och det röda Perstorpslaminat PP 2005 U som fanns i min ägo sedan långt tillbaka. Fyra dagar senare kom pallen tillbaka som ny! Det var fantastiskt!
pallenD
Till och med de vita ”golvplopparna” som var spruckna är utbytta.
pallenF
pallenG
pallenC
Det ser ut att ha funnits två svenska tillverkare av de här pallarna, nämligen Anderstorps Werkstad AB (AWAB) och Verkstad AB Lindqvist i Motala.
De här pallarna har sannerligen gått en renässans till mötes.
.

Annons

9 reaktioner till “Min AWAB-pall är som ny

  1. Vi har en precis likadan! Men var hittar man nya golvploppar, de är inte så pigga längre.

    Gilla

    1. Färgen på metallen tog jag själv bort. Minns inte vilket lösningsmedel jag använde på trasan men det var inte speciellt svårt.

      Gilla

Kommentarer är stängda.