Uppepå

jul5
jul4
jul2
Den här julen kom jag ihåg att leta fram julbonader av papper som det finns härligt många av här. De ligger förvarade i en hurts och blir oftast bortglömda där. I år fick två komma fram i ljuset. Den ena syns på översta bilden.

När amaryllisen Evergreen slog ut i full blom kapade jag stjälkarna och satte dem i en vas. De blir nästan ett med Morris-tapeten :-)

Det utvecklingsbara julkortet med stora granskogen och den ljusa stjärna är en favorit. Jag hade planerat att hugga egen julgran men så blev det inte. Det blev en köpt bordsgran i kammaren istället. Stämningsfullt det med. Storskogen får representeras av ett tredimensionellt kort.

Här njuter vi julen fullt ut, ända till Tjugondedag Knut. För då är julen slut. Så är det och skall alltid vara :-) Jag vet att traditionen håller på att förändras, man börjar julpynta hemmen redan i november, den kommersiella sektorn börjar redan förbereda julförsäljningen i oktober och då vill man så klart ha slut på julen till nyår eftersom man har ledsnat på den och vill sälja andra varor. Men för mig kräver julen frid en bra bit in i januari!

7 reaktioner till “Uppepå

  1. Det är alltid så hemtrevligt hos dig! Jag tycker också att julen ska firas till Tjugondedag Knut, det är fint med julefrid.
    God fortsättning!

    Gilla

  2. Oh, Ja, mera bonader och lugn åt folket. Man skall inte ändra på sånt som fungerar! God fortsättning!

    Gilla

  3. Jag håller helt med dig om julen, det är så ledsamt och stressande att helger, högtider och årstider flyttas på av affärsmännen.

    Gilla

  4. Vilka inspirerande bilder och texter du skriver. Gillar dina betraktelser över nutid och dåtid. 20:a Knut är vad som gäller och ingen julgran innan dan före dan. Svårt att stå emot för många julpyntet som lockar redan i oktober. Men jag gillar årstider och rytmen som uppstår då man får vänta in vissa saker.
    Pia

    Gilla

    1. Jamenvisst Pia, årstidsväxlingar och det som följer med dem är grejen tycker jag allt eftersom tiden går :-) Väntan är spänning.

      Gilla

Kommentarer är stängda.