Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Till kaffet

4 kommentarer

jultulpaner
kaffe
jul3
Förutom dopp till kaffet tog vi en dag under ledigheten fram en del gamla dokument för att påminna oss livet som det tedde sig här en gång i tiden. Jag konstaterar att inbjudningsbreven till begravningar var så smakfulla en gång i tiden. Då – när döden fick lov att vara en del av livet…

.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 thoughts on “Till kaffet

 1. Håller med om att nu ska det vara så skitnödigt om döden. Ungefär som att om man inte diskuterar döden så finns den inte.

  Liked by 1 person

  • Ja, och det stämmer inte. Döden blir bara mer skrämmande när man förtränger den delen av livet. Sen behöver man ju inte excellera med tal om döden var och varannan dag. En gång i tiden var tillvaron ganska naturlig på så sätt.

   Gilla

 2. Jag kommer att tänka på de kondoleanskort som man kan köpa i Finland och som inte går att få tag på här. De är så vackert utformade, i dubbelvikt A 4-format och innehåller ofta en vacker vers. De känns högtidliga och skänker faktiskt tröst när man sitter och bläddrar i dem.

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s