Pappersgardin

När jag var tonåring klippte och målade jag min egen gardinkappa till flickrummet. Det gav mig stor tillfredsställelse att själv formge i papper. Det blev en mycket färgsprakande  och kreativ sak minns jag. Här i Universumet har jag klippt gardinkappor i tidningspapper till ett av uthusen, till magasinet. Tycker inte att gardiner passar i en ekonomibyggnad, det blir för fint, men tidningskapporna får gå då huset inte längre används som sädesmagasin.
pappersgardin
Jag en kurs i pappersslöjd anordnad av hemslöjdskonsulenterna i Stockholm för några år sedan. Där gick huvudkunskapen ut på att lära sig tillverka färggranna festspiror med olika typer av konstfullt gjorda pappersblommor i kräppapper. Men vi hann även med att klippa skira pappersgardiner – alldeles utmärkta som kappor eller insynsskydd.
festspira
Vår ”lärarinna” kom från Polen och var helt fantastiskt fingerfärdig och en hejare på att hantera en ullsax för pappersklipp!!! Hon gjorde flinkt den här vita vackra festspiran. Fortfarande är pappersarbeten väldigt vanliga i vårt grannland på andra sidan Östersjön.

6 reaktioner till “Pappersgardin

  1. Vilket bra tips med mönsterklippta pappersgardiner. Perfekt till uthuset. Måste säga att du är duktig på klippa snyggt mönster. :-)

    Gilla

  2. Bykhuset i till en granngård nör jag var barn hade gardiner och lite möbler (tidigt 60 tal bondby i bohusläns inland).
    Så varför inte i ett magasin.
    Du har talang med saxen helt klart

    Gilla

  3. De skira vita gardinerna får plats i bostadshuset, de är fina nog :-)
    Tidningspappersgardinen finns i uthuset.
    Att klippa i papper är en ganska bortglömd konst i vårt land numera. Tyvärr, det är ett utmärkt och enkelt sätt att piffa upp tillvaron.

    Gilla

Kommentarer är stängda.