Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Gardin av pappersklipp

5 kommentarer

Gardiner och uthus – det tycker jag är svårt att kombinera. Det kan bli lite för fint. Men här i Universumet har jag det ändå på magasinet trots att där tidigare stått ett tröskverk på bottenvåningen och då krävdes sannerligen inga gardiner i ljusinsläppen.  Mina ”gardiner” är kappor pappersklipp av tidningar.

Det här är magasinet. Portarna tjärades i fjol. ”Halvan” tycker kungsljusen är malplacerade – och det har han rätt i. Porten går ju inte att öppna. Obrukbart. Ja. Här är jag inkonsekvent och ser hellre det vackra bladverket och de gula spirorna mot svart bakgrund före det ofunktionella. Och den ena porten fungerar ju. Fönstret med tidningsgardin syns ovanför.

Gardinen på lite närmare håll. Det här är gamla morgontidningar av den stora sorten som inte finns längre, och det är börssidorna som är lättast att utnyttja då inga stora färgbilder finns där. Jag har sparat några tidningar modell större för kommande behov.

Inspiration till pappersklippen fick jag vid ett besök på Tomtangården i Klövsjö i Jämtland för länge sen, innan jag flyttade hit till mitt Universum. Fotona är scannade diabilder. På gården fanns tidningsgardiner i olika utrymmen, till och  med i fähuset om jag minns rätt.

 

Gården är kringbyggd och av av nordsvensk typ. Där är vackert, naturskönt och kulturhistoriskt intressant.

En  ”close-up” på de bearbetat klippta gardinkapporna. Tanken måste väl vara att detta ska likna virkade spetsar. Idén tilltalar mej mycket.

Papirklip med Kim Larsen, YouTube

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Gardin av pappersklipp

 1. Vilken häftig idé och vilken återvinning. Tänk att en förbrukad dagstidning kan bli något som är så vackert! //EkenäsSophie

  http://www.ekenasgard.wordpress.com

  Gilla

 2. Vad vackert! Och påhittigt. :)

  Gilla

 3. Ja hör ni, visst är det både tjusigt och ENKELT!

  Gilla

 4. Vilken underbar idé! Gillar din blogg, finns mycket roligt här 😊

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.