Husqvarna Novolette

Den första gång jag såg denna röda Husqvarna Novolette av årgång 1955 eller 1956, var när Halvan kom brum brum örn örnande på moppen under äppelträden då jag höll på att fixa i drängkammaren.  Jag  tittade ut just då Halvan med ett stort leende i ansiktet kom tutande utanför på gräset. Det är Halvans farfar som ägt denna klenod som är i mycket gott skick.

Några månader senare köpte jag en ny vit hjälm vid Porta Portese i Rom. Vi har haft en hel del kul ihop moppen, hjälmen och jag med trampstart (inte kickstart), soppatorsk och körande på härligt somriga grusvägar med vinden, ljuden och lukterna i ansiktet.

Reparationssats och verktyg finns intakt i verktygslådan.

Ibland får moppens lack lite blank omvårdnad.

Fri som fågeln med en Husqvarna Novolette…

Men precis som med gamla hus finns spörsmål hur vården av moppen ska ske. Ska man vara strikt konserverande, ska man tillåta nya material eller…? Bakdäcket håller inte luften så bra som det borde. Originaldäcken sitter på moppen, likaså original innerslangarna. Ska jag byta innerslang eller laga den gamla vilket antagligen inte är så enkelt? Hur som helst är jag glad i Novoletten!

9 reaktioner till “Husqvarna Novolette

  1. Det var en nätt liten moppe. Själv är jag SÅ sugen på en liten scooter. Har lite svårt att försvara ett inköp dock. Behovet är inte speciellt stort.

    Gilla

  2. Vilken läcker moppe, en sånn skulle jag gärna vilja ha :-) Fotona är dessutom riktigt läckra inte minst det med fokus på skuggan!

    I jakten ingår både björn och älg men vi brukar bara skjuta älg.

    Gilla

  3. Asta: Mopeder är bra fortskaffningsmedel. Åtminstone barmarkstid. Rekommenderas.

    Marieberg: Tack, ibland blir det bra bilder även med en liten omärkvärdig fickkamera. Jag förmodar att du jobbar med bilder… På din blogg finns nu senast häftiga älgbilder med webkameran (och björnfilm!!!) och en fantastisk röda-vinbärs-bild. Wow!

    Gilla

  4. Åhh så vacker den var. Förstår att du tycker om den. Det är så roligt med sånt som är så välbevarat. //Sophie

    Gilla

  5. Brumelibrum vilken häftig moppe…:) gillar…. härligt att susa fram i naturen på den kan jag tänka…. kör lungt,,, Kram Annika

    Gilla

    1. Trivs väldigt bra med moppen. Tackar en saligen insomnad farfar för ett välskött fordon. Och lugnt går det – maxelimax 30 km/tim.

      Gilla

  6. Jag måste säga att bilderna är läckra! Verkligen! Moppar och den slags tingestar bryr jag mig inte så mycket om egentligen, men den här lilla fotokavalkaden ger mersmak. Och farträdd som är, verkar maxhastigheten angenäm.

    Förresten: du med dina vackra bilder på din blogg borde delta i Fotosöndag (ja, om du inte redan gör det förresten). Då skulle alltfler få njuta av det allt det vackra du har i ditt universum.

    Och: du har en underbar blogg från den sörmländska myllan. Den som ändå vore där (…. *längtanssuck*). Du är det: njuuuuuuut!

    Gilla

Kommentarer är stängda.