Skogsägande miljömupp???

Emellanåt behöver man få ny kunskap eller få sin erfarenhet bekräftad och träffa andra människor som man inte behöver försvara sin inställning till livet och verkligheten inför. Igår var en sån dag. Särskilt ett föredrag av journalisten Lisa Röstlund och efterföljande debatt om skogsbruk var givande. Och skrämmande.

(Rubriken syftar på mig själv.)

Annons

4 reaktioner till “Skogsägande miljömupp???

 1. Den boken ligger här hemma i attläsahögen redan. Måste bara berätta att aviseringen om den här bloggen hamnade i skräpposten!!! :-) Det var tydligen en känslig titel … Ojojoj!!!

  Gillad av 1 person

  1. Så intressant att få veta det där med skräpposten. Algoritmerna härskar!!??
   Boken ”Skogslandet” står också på min attläsalista. Det är kö på biblioteket för att få låna den. Svenskarna är indelade i två läger angående skogen. Skogsbolagen påstår att vi privata skogsägare sköter vår skog bra och gynnar den biologiska mångfalden. Jag ser ofta skogen behandlas tvärtom.

   Gilla

   1. Ja, nog finns det två sorters enskilda skogsägare!!! Här i trakten är det väldigt tydligt. Men det största eländet står ändå det stora bolaget för, som äger tre fjärdedelar av skogsarealen i socknen. Elljusspåret går t ex till allra största delen över kalhyggen. Visst, det planteras ju och växer upp igen, men marken blir sig aldrig lik och hur går det med flora o fauna? ojojoj…

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.