Finemang


Dahlior.
Lättodlade.
Blomvilliga.
Strikta.
Lite konstlade.
Färggranna.
Passar lika bra i en Waldemarsudde-kruka som i ett krönt 2-litersmått av trä.


I samma veva som jag för första gången träffade Halvan spelades Resor med moster Augusta på Dramaten. Pjäsen baseras på Graham Greenes roman med samma namn, utgiven 1969 och spelades med Ernst-Hugo Järegård, Jan-Olof Strandberg, Thorsten Andreassen och Tomas Bolme i rollerna. Jag såg den med en väninna och njöt av skrönan: livet är inte bara dahlior och kyrkkaffe. Det jag då redan visste om den som skulle bli min make var att han odlade dahlior! Haha…   Men dahlior fortsätter att odlas här. Rotstockarna tar vi in på hösten och stoppar i en låda med torv som förvaras i +5 grader under kalla vintern.


Se hur rödbetsbladens nerver tar upp dahliornas mörkröda färg…

Nu är det säsong igen för våra dahlior och jag tänker på Resor med moster Augusta! En sådan förändrad inriktning livet kan få…
.

4 reaktioner till “Finemang

    1. Lilla hydroforrummet jämte mjölkrummet i ladugården. Inga möss tillåts/kan komma in dit men för säkerhets skull står kartongen uppe på hydroforen :-)
      Det skulle gå lika bra att ha knölarna i matkällaren tror jag nog.

      Gilla

  1. Dahlior verkar ju få något av en renässans nu, roliga växter. Män och dahlior, Varför tycker dom oftare om dessa storvulna saker? Ska det inte samlas på träd så är det dahlior. jag undrar ju vad det är i vår kultur eller våra gener som gör män till dahliaälskare och att kvinnor faller för pioner? Fullständigt obegripligt. kanske var därför han aldrig fick nobelpriset, dissade de adertons älskade dahlior.

    Gilla

Kommentarer är stängda.