Minnesvärt

Idag, på Alla Helgons dag, väljer jag foton från en kyrkogård S:t Petersburg som visar en gravvård av det mer annorlunda slaget. Någon, troligen en man som var elingenjör inom starkström/eltekniker/elektricitetsivrare ser ut att ha dött 1935 då elektricitet fortfarande var något modernt och nytt.

Eftersom texten är skriven på ryska med det kyrilliska alfabetet som jag inte läser, är det otydbar för min del men så mycket förstår jag att han säkerligen var stolt över sitt banbrytande yrke och är hågkommen med en symbol för elöverföring, en kraftledningsstolpe i fackverksteknik. Ett nytt levnadssätt kom till genom denna elektricitet, en förbrukningsvara som de flesta på Jorden numera knappast kan leva utan.Vi är så beroende av elektricitet – i alltför hög grad tycker jag.

De gravvårdar som vi här i Universumet vårdar är av sten och lägre.

5 reaktioner till “Minnesvärt

  1. Fascinating! It’s a memorial to three men who were killed in an accident (?) of some kind. I can’t read the small print, but the names are Sergei Yakovlevich Vasiliev, Sergei Ivanovich Vshivtsev and Alexander Mikhailovich Babanov.

    Gillad av 4 personer

Tyck till om du vill!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.