Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Påskdag och ryska ägg

4 kommentarer

Gårdagen var en mycket vacker vårdag med sol och någon blåst. Jag rensade bort fjolårsblad i rabatter och kryddland på eftermiddagen. Sedan var det dags för påskmiddag där de limegröna Colorado LA-tallrikarna fick hälsa våren välkommen.

Idag, då snö ligger på marken igen, hoppas jag kunna genomföra det fantastiska trolleriet med ”äggmåleri” från Ryssland.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Påskdag och ryska ägg

 1. Ryska ägg, dekorerade sådana, såg jag ofta under mina resor i dåvarande Sovjetunionen under 60-, 70- och 80-talet. Då handlade det om ägg som dekorerats genom att applicera olika lager med lökskal så att de blev små konstverk. Dock inte så vackra som på bilden i ditt inlägg. Under påsken lägger jag alltid lökskal i äggvattnet, täcker delar av äggen med ex gummisnoddar när jag kokar dem så att det uppstår ett mönster.

  Gillad av 1 person

  • Så intressant att ha rest så mycket i Sovjetunionen som du gjort. Det låter så fint och hantverksmässigt konstnärligt med de där äggdekorationerna du beskriver. Ska försöka komma ihåg den varianten till nästa påsk! Med ”trollerikitet” jag beskriver är det idékläckaren och tillverkaren som gjort det stora tänket – jag genomför en enkel procedur i sammanhanget. Mer om det sen.

   Gillad av 1 person

   • Jo, det var spännande, min sedan länge bortgångna mamma gillade språk och talade bra ryska. Minns särskilt en upplevelse i slutet av 60-talet, jag var 6 á 7 år då hon och jag åkte tunnelbana i Moskva. Jag hade en tröja med en bild på katt, en ”dagisgrupp” steg på och alla dom små flickorna (jämnåriga) ville klappa katten på min tröja, dom hade väl aldrig sett något liknande.

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.