Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

2020 e.Kr.

6 kommentarer

Lite om året som gick. Det jag kan nämna är väl att jag inte lidit så mycket av den pågående pandemin som många andra verkar ha gjort. Jag arbetar ju sedan många år hemifrån gården och träffar mina uppdragsgivare i liten grupp i ateljén eller tar bilen till ett möte någon annanstans eller i år med möten även via sociala videolänkar. Jag bor på landsbygden, hämtar frisk luft ute och känner mig inte instängd, kan fokusera på tomt- och husvård om jag vill, promenera i skogen, hade ingen längre utlandsresa inbokad… Men visst är det trist att de fysiska kontakterna med vänner och bekanta fått stå tillbaka under våren och även denna vinter. Läsecirkeln har till exempel gått i ide :-( Och den regelbundna gruppgympan och tabatan är nu satt på vänt. Men den mer tillbakadragna tillvaron har inte känts hopplös, jag har absolut inte svårt att få tiden att gå. Många arkiv har digitaliserats, till nytta för mig som gårdsforskar, släkt- och hembygdsforskar. För övrigt lever jag ju inte allena här så ensam är jag inte .

Det som är kan få mig att höja på ögonbrynen är att fler än någonsin har tittat in till Mitt Universum detta år. Och ändå är Mrs Universum ingen influencer, långt ifrån. Betalda inlägg har jag aldrig haft även om annonser syns på bloggen eftersom jag numera inte betalar för att få bort dem. (Att betala upphörde jag med då jag tänkte sluta blogga , nåt som inte blev av den gången. )

Besökarna har varit många trots problem med att koppla bloggen till Facebook, något som slutade fungera 2020. Besöksantalet har ökat trots att inga kopplingar till några som helst andra sociala medier finns. Mitt Universum började som en byggnadsvårdsblogg, men den typen av inlägg har minskat allt eftersom våra byggnader här i Universumet står allt mer klara. Flera år gamla inlägg läses fortfarande kan jag se. Under pandemin har självbyggeri och byggnadsvård ökat sägs det. Det är säkert därför som besökarna varit fler än någonsin. Hur som helst är jag glad om jag kunnat inspirera några läsare!

Mest besökta inlägg 2020 var: Skrapgaller; Slamfärg inte bara röd; Fönstervadd; Blomma kruka!

Mest lästa över hela tiden jag bloggat är:

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “2020 e.Kr.

 1. Skrapgallret har jag varit inne och tittat på och det som du ritat i trä är vackert och praktiskt. I vårt hus byggt 1970 finns ett skrapgaller infällt i nedersta trappsteget, av stål, med ett hål rakt ner i backen. Där skrapar jag av mina leriga stövlar efter promenader i parker och skog. Mycket mycket uppskattad detalj som borde finnas i varje hus.

  Gillad av 2 personer

 2. Lustigt att vi båda två skriver tillbakablickar just idag. Eller kanske inte. Som en summering över detta märkliga år. Mitt besökarantal har hållit sig på en ganska låg, om än konstant, nivå – cirka 6000 besök i månaden. Inte så konstigt kanske, eftersom jag inte gjort några inlägg. Låtom oss hoppas på ett betydligt bättre 2021!

  Gillad av 1 person

  • Jag har saknat dina skriverier, Mira!
   Ja ,låt oss hoppas på ett godare år 2021!
   – men med eftertänksamhet om vad 2020 har lärt oss. Jag vill inte att allt ska gå tillbaka och bli ”som vanligt” med shoppande och flygande flängande jorden kring.

   Gilla

 3. Jag är mycket glad att Du fortsätter att blogga, om genuina och viktiga saker. Fortsätt så!

  Gillad av 1 person

 4. Det är av största vikt, Tomtar är viktiga varelser. Särskilt de som har personlighet, de inspirerar.
  Just så. Bra att Du är på bra humör, det skall man vård ömt!

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.