Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Kometen på Trettondagen

4 kommentarer

Idag är det Trettondagen, den dag under julen där det säga att de vise männen kom fram till Josef, Maria och barnet. De var vetenskapsmän i astronomi och det var en stjärna, kanske en komet med svans, som ledde dem dit berättas det.

Egentligen tycker jag inte om att ha många adventsstjärnor och absolut inte likadana i fönster mot samma väderstreck. Ursprungligen var det ju bara en. Ändå har jag flera men aldrig mer än en synlig i fönster på samma fasad. Två av dem som syns på bilden som finns inne i bostadshuset. I annexet finns i år den nere till höger och i ateljén den uppe till vänster. Där är fönsterrutorna större och stjärnorna kan bre ut sig.

Och än ska de få lysa. Ja ända till Tjugondedag Knut – då först är det dags att ta ner adventsstjärnor och julpynt för då är glada julen slut, slut, slut… Jag njuter lika mycket varje år av att få ha så lång jul – jag kramar musten ur den och älskar varje minut.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Kometen på Trettondagen

 1. Håller med: det är vid tjugondag Knut som julen städas ut. Tidigast – ibland har januari känts så mörkt och dystert att stjärnor och stakar i fönstren fått vara kvar ett tag till. Få se hur det blir i år…
  Men jag tycker mig se en förskjutning i det där med juleljusen och granar, alltmer tas fram till första advent, och hos vissa monteras julen ner efter nyår.

  Gillad av 1 person

 2. Det har jag inte tänkt på tidigare men jag har också bara en stjärna per väderstreck!
  Jag pyntar inte upp (mer än ljusstakar och stjärnor) förrän någon dag före julafton och sedan får det vara kvar till tjugondag Knut. I år får granen kanske vara kvar ännu längre eftersom vi hittade en ovanligt välväxt gran och den är väldigt frisk och fin fortfarande. Gäller att passa på och ta igen för alla ”hörngranar” och andra mindre lyckade juleträd som vi släpat in under åren…

  Gillad av 1 person

  • Många och lika adventsstjärnor passar mer in i kontorsbyggnader tycker jag.
   Att ha kvar en vacker gran som inte barrar verkar väldigt vettigt och trevligt i mina öron. Den som köptes hit barrar mycket så den åker ut på onsdag :-)

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.