Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Löven

4 kommentarer

Ett, tu, tre…

Det mesta av löven är hopräfsade. I år var det alldeles väldigt lättsamt för mig – Halvan räfsade ihop och jag var bara behjälplig med transporten på presenning till lövkomposten. Jag har mest suttit inne i ateljén och arbetat eftersom de många trevliga uppdragen pockar på. Jag är tacksam för att jag till stor del slapp vara ute för vädret har verkligen inte varit inbjudande. De sista lövhögarna vi drog bort var dyngsura.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Löven

 1. Min erfarenhet är att löven är lättare att räfsa ihop på våren ;-). Har man tur kan en del ha blåst bort under vintern också… Men å andra sidan: det är ju fin motion att räfsa, och så här års behöver man ta alla tillfällen i akt att vara ute de få timmar det är ljust! Så egentligen drog Halvan väl det längsta strået här.

  Gillad av 1 person

  • Mäh, på våren har ju snön tryckt ihop löven till ett sammanhängande skikt upplever vi. Därför vill vi räfsa innan snön och kylan kommer. kan det bero på att det mest är eklöv här? jag är glad över att H räfsade och fick frisk luft :-) , annars hade det inte varit gjort än.

   Gilla

   • För ett par år sedan räfsade jag eklöven två gånger – första på hösten, men högarna kom aldrig iväg utan låg kvar över vintern, under snö förstås, och när våren kom var översta skikten torra och blåste bort, de undre var slemmiga och inte roliga att hantera. Nu ligger en del av årets kvar mot stängslet i söder, det får ligga tills våren kommer. Man ska väl ha lite rotiga hörn i trädgården…

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.