Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Lightroom

6 kommentarer

Nu är en av årstiderna då solens strålar når längst in i köket, in till murstocken som står i husets mitt. Det händer två gånger om året – nu och i mars. Det är underbart med våra olika årstider och de många men ganska korta stunderna av njutning de ger!

Ännu eldar vi inte i vedspisen, hösten har ju varit ovanligt varm.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Lightroom

 1. Du tolkar solens spår så positivt, jag har också påhälsning två gånger om året i köket och då når de låga strålarna köksbänken och där får sockerkorn eller fnas långa skuggor och gör bänken till en irriterande skräpig yta. Men jorden snurrar och efter en halvtimme är skuggorna borta.

  Gillad av 1 person

 2. Samma upplevelse kan man tydligen få i Abu Simbel såg jag på teve härförleden: en kort stund två dagar om året når solens strålar längst in i det innersta där tre gudaskulpturer står. Enligt legenden är det farao Ramses IIs födelsedag och kröningsdag. Mängder av människor samlas och festar vid dom här händelserna.
  Ni festar väl i universumet när solen lyser in så vackert på spismuren? Och tar fram dammtrasan kanske, som Brittakarolina kanske också gör? Känner igen den dubbla känslan: vackert med solstrålen men så in i nordens dammig vi har det…

  Gillad av 1 person

 3. Nu var det ju inte så att det syntes nåt damm på de fina bilderna – det hoppas jag du förstod!!!
  Men ändå mer blänk blir det förstås med spissvärta – det måste höra till julstädning i äldre tid. Roligt att ha en sån spis!

  Gilla

  • Nä, jag tog inte illa vid mig av din trevliga kommentar, Eva.
   Det här med solens strålar som når till en viss punkt en (midsommar) eller två gånger om året (höst och vår) gäller även grekiska tempel enligt vad jag läst. OCH det gäller även att solens strålar når in i min matkällare just till midsommar. Då passar det bra att städa ur den ;-)

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.