Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Olägenheten med stora ekonomibyggnader

4 kommentarer

En olägenhet med stora ekonomibyggnader är att rätt många vill ha plats för förvaring i en stor loge som inte längre används för jordbruksändamål. Man ber att få lämpa av saker man inte själv har utrymme för. Efter skilsmässan, under vintern, tills barnbarnen blir stora… Och den som äger förvaringsutrymmet kan själv inte städa och ordna upp ytan utan att kånka runt på stora tingestar. Lever man ihop med en människa som dessutom inte klarar av att säga nej blir det snart nog oöverskådligt. Ni hör att jag är trött på kaoset.

En annan olägenhet är så klart att man själv kan samla på sig för mycket, kanske till och med tidigare generationers/ägares föremål. Det kan vara riktigt frustrerande. Om man som jag vill ha översikt och fri rörlighet ;-)

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Olägenheten med stora ekonomibyggnader

 1. EXAKT SÅ!
  Jag har också enorma ytor som jag skulle vilja göra annat med, men som ”folk” använder som lagerutrymme. Nu betalar en av dessa ändå hyra, vilket är schysst, men äntligen har vi börjat prata om att röja och städa upp ytan. Då ska jag lägga in ett gammalt loggolv och göra om ladan till en plats för m na körer!!

  Gillad av 1 person

  • Ja, i längden är det inte kul alls. Det är dessutom svårt att efter ett antal år be vederbörande flytta ut prylarna eftersom det tas för självklart att de ska vara där. Utrymmet finns ju ;-)

   Gilla

 2. Har som tur är inte andras saker i mina uthus. Puh! Men tre generationers samlande… Jordbruksredskap, hästvagnar, traktorkärror, trälådor, gamla brädor, krokiga och rostiga spikar, trasiga spadskaft, trasiga hackor och en massa saker som jag inte lyckas identifiera vad det är. Och allt annat som inte slängts därför att det förr inte fanns någon annanstans än i naturen att dumpa ”skräpet” och/eller att det mesta var ”bra att ha”.
  Lite glad för den här samlarmanin är jag trots allt eftersom jag bl a har hittat gamla golvlister och foder som får komma tillbaka in i huset nu när jag renoverar och också tjäna som förlaga till nya. Men ibland känns det övermäktigt av allt som finns i alla vrår och jag brukar säga att jag måste leva och vara frisk tills jag är minst 150 år om jag ska hinna gå igenom allt… har bara skrapat på ytan.

  Gillad av 1 person

  • Bra att ha-grejer ska man vara försiktig med att slänga. Sådana finns även här ;-) Men ”att samla i ladorna” får en annan innebörd när det gäller prylar/möbler/redskap och inte hö som väl uttrycket egentligen syftar på. Hö som innebar överlevnad när det gavs till kreaturen. Och därigenom rikedom.

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.