Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Moodboard

4 kommentarer

En landsbygdsdröm. Någonstans i Sverige. Har letat bilder på pinterest för inspiration. Är detta vad jag vill… Det får inte bli alltför romantiskt. Men hur som helst är det trevligt att fundera och planera.

Det ska finnas fotogenlampor, stearinljus, vedeldad värmekälla/-or, vedspis för matlagning, egen brunn utan elektrisk pump, matkällare/jordkällare, torrdass, möjlighet till odling. Att vara fri från vissa samhälleliga tjänster kan emellanåt vara eftersträvansvärt.

Det var ju så man levde förr på landsbygden, till 1900-talets mitt ungefär. Så kan man även leva nu om man har tur och är förutseende :-)

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Moodboard

 1. Jag växte upp i ett hus på landet från 1800-talet. Men det renoverades och moderniserades från tid till annan. Tänker att det sker med de flesta hus. Liksom med lägenheter i stan.

  Gilla

  • Ja, det sker hela tiden men i olika stor omfattning. I dagsläget försöker många återföra huset/bostadsrätten till originaltidens material och detaljer. Har man originalmaterial och detaljer kvar ska man vara glad för det.

   Gillad av 1 person

 2. Samtidigt är det skönt med toalett, badrum och rinnande vatten inomhus ☺.

  Gilla

  • Jovisst. Absolut. Men byggnadsvård handlar även om efterkrigstidens bostäder. 50-talet hade välbyggda flerfamiljshus och villor. Bra byggmaterial, snickerier och detaljer. Likadant var det på 60-talet. Där finns moderna bekvämligheter, fönstersnickerier och så fina byggmaerial som bara rivs ut av många idag. Så dumt och fel enligt mitt sätt att se.

   Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.