Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Rabarberpaj är försommarsmak

Lämna en kommentar

Här är ett recept på en rabarberpaj med smuldeg från en gammal VI-tidning. Den bakas ofta här i Universumet den här årstiden. Lite gammaldags vaniljglass är god till.

Detta behövs för 10:
8-10 stjälkar rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Degtäcke:
150 g smält smör
1 dl socker
3,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl

Skala rabarbern om nödvändigt. Skär den i mindre bitar och lägg i en form. Blanda socker och potatismjöl och strö över.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret. Rör ned havregryn som får stå en kort stund och svälla i smöret. Blanda i vetemjöl och rör ihop till en grynig massa. Allt kan göras i kastrullen, det blir minimalt med disk.

Fördela smuldegen över rabarbern. Grädda i 225 graders ugnsvärme i cirka 30 minuter.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.