Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Korvkiosken då

5 kommentarer

Korvkiosker är försvinnande. Finns någon kvar? I Eskilstuna fanns gatuköket Drottninggrillen vid Drottninggatan kvar år 2016 då jag fotade den vid passage. Men mer var det inte, att den var på väg bort visste jag och det förstår man av omgivningen.

Den 7–10 februari 2018 ägde ”Folk och Kultur” rum för första gången. Då fanns Drottninggrillen kvar, jag såg bilder på den i ”utsocknes” mässbesökares instagramflöden. Korvkiosken betraktades som exotisk med rätta. Det var en så´n där riktig korvtjorre där man stod eller satt utanför och åt sin beställning om man inte promenerade vidare med den. Jag föredrog en varm korv med bröd, senap, ketchup och bostongurka. Jodå, vi är fler som saknar dom där kioskerna.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Korvkiosken då

 1. Du också :-)
  Jag fotodokumenterar alla kiosker kan. Tack för länken.

  Gillad av 1 person

 2. Ska nog inte säga att jag saknar dem. Ingen stor besökare så jag kan inte påstå att jag direkt stöttat dem. Men jag minns ett gatukök i Kristanstad som länge kallade hamburgare för pannbiff i bröd. Långt efter att alla kallade det hamburgare. Körde ofta förbi den så jag hade god koll. Av någon anledning gillade jag det mycket.

  Gillad av 1 person

 3. I Bränna, centralorten i Överkalix kommun, finns en fin kiosk från början av 50-talet som ev. är byggnadsminnes-skyddad. man hittar den på Norrbottens Museums hemsida. Man kan köpa korv, hamburgare och tidningar. I källaren finns både herr-och damrum.

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.