Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Maj månad har inletts

2 kommentarer

Gullvivorna blommar. Några har slagit sig ner vid logen men de flesta finns vid ekkullen. De är älskliga. Likaså kabbelekorna som jag plockade vid en utfärd till ett uppdrag i torsdags. Det är inte varje år jag hittar de där smörgula, blanka godingarna.

Så har jag rensat och toppdressat rabatterna vid bostadshuset med hönsgödsel och kompostjord. Det växer snabbt nu när maj månad har börjat!

Så har renoveringen av de gamla bryggeristolarna begynt. Skrapning och slipning av träsitsar och järnstativ. Sitsarna kommer att målas kromoxidgröna. Järnet har vi inte bestämt kulör på. Vi vet inte hur de ursprungligen var målade, det är inte lätt att hitta uppgifter om bryggeristolar från tidigt 1900-tal tycker jag. Kanhända är det någon som läser som har erfarenhet av detta?

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Maj månad har inletts

 1. Våra har alltid haft en silverfärg. När vi nu renoverar dem, målar jag stommen med silverfärgad rostskyddsfärg.

  Gillad av 1 person

  • Tack för kommentaren! Jag har också sett äldre bryggeristolar med silverfärgad metall. På de här kan jag inte se det vilket inte betyder att så inte varit fallet. Svart o två gröna kulörer är framskrapade. Jag blir förvirrad och hittar ingen litteratur i ämnet. Silverfärgade kommer att kännas lätta, svarta blir de definitivt icke.

   Idag är stativen på nytillverkade bryggeristolar varmförzinkade/varmgalvade och silverfärgade (Grythyttan o Byarum) alternativt målade i vitt, svart eller grönt (Byarum).

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.