Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Ute i det fria

4 kommentarer

Det var flaggdag på Påskdagen. Svenska flaggan hissades här för första gången 2020.

Rabarbern kommer med raketfart upp ur jordens inre.

Vårbruket har kört igång. En traktor kör med vält så dammet yr.

Det går inte att låta bli att bli glad när man ute på tur kör förbi och ser en fastighetsägare sköta om tegeltaket på sin stora ladugård. Vid nocken och på gavelutsprånget har tegelpannor försvunnit och han har gjort öppningar uppåt taket för att ta sig upp dit och lägga dit hela tegel för han vill inte trampa omkring hur som helst på taket för då går fler pannor sönder. Han rör sig på frilagd takkonstruktion och jag blir så glad när någon bryr sig om sin ekonomibyggnad. Länge leve landsbygden!

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Ute i det fria

 1. Så härligt att se en som inte faller för frestelsen att lägga plåt på ladutaket! Det hände förra året här i bygden: ägaren till de största lagårdarna/ladorna (med får respektive maskinpark i) tog ner det enkupiga teglet och ersatte med svart plegel. Inte en tillgång för det fina åkerlandskapet, som dessutom ingår i ett riksintresse för kulturmiljövården. Men det är klart: det kostar att lägga om stora tegeltak.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det är riktigt tråkigt med svarta plåttak – plegel eller trapetskorrugerat plåt. Ofta krossas tegelpannorna dessutom, de gamla enkupiga som dessutom är tillverkade för hand. Därför blev jag så glad över att se denne man som vårdade sitt tak innan förfallet gått för långt. Snacka om landskapsvårdare OCH byggnadsvårdare!!! Tog fotot sittande i bilen.

   Gilla

 2. Hm, våran rabarber har inte kommit alls så långt. Vi lyckas aldrig riktigt med vår rabarber. Men, men den brukar räcka till ett par pajer och det får man väl ändå vara glad över.

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.