Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Forsythian blommar

4 kommentarer

En kvist forsythia knipsades av och sattes i vattenfylld vas. Snart nog slog knopparna ut där i ateljéfönstret.

Kanske bör en omvärdering göras av den där busken som mestadels blivit rådjursföda förr om åren och därför varit riktigt spretig och anskrämlig. Är det möjligt att busken kan ta sig och få vacker form – en inneboende kraft verkar bevisligen finnas. En kvist på nära håll gör en glad hur som helst.

Tids nog kanske jag skriver ner tankar kring virus som härjar globalt. Det intresserar. Det skrämmer. Det ger förhoppning om världsförändringar. Som boende på landsbygden har det inte förändrat mitt liv radikalt. Okej, många inställda möten. Jag hoppas och vill så gärna tro att något bättre än det som var kommer ut av det här skeendet. Kanske går förändringen min väg, i den riktning som många fler med mig önskar :-)

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Forsythian blommar

  1. Den gulblommande forsythian är ju ett sånt härligt vårtecken! Nästan försommartecken egentligen? Lycklig du som har en utomhus, här får man nog vända sig till blomsterhandel för att få en sån kvist.

  2. jag kan bara nämna att kvisten inomhus är långt vackrare än busken utomhus, en spretig stackare idag. Men sannerligen ett härligt vårtecken.

    • Den kanske tar sig, om den får vara ifred för rådjuren?

      • Rådjuren finns här. I mängd. Och den busken vill jag inte inhägna med nät, den blir bara fulare då i blickfånget från köksfönstret. Det räcker med nätskydd för nya fruktträd, vinbärsbuskar, flyttade fläderbuskar och hallon. Någon måtta får det vara ;-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.