Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Lite besvikelse

8 kommentarer

Buketten vita tulpaner som jag köpte var den där skitsorten som inte fläker ut och visar innanmätet. Jag vet fortfarande inte hur jag ska kunna avgöra om tulpanerna gör det eller inte när jag står där i handeln och ska slå till. Vet ni?

Nå, de slog inte ut utan begynte skrumpa. Då tog jag och klippte av stjälkar, tog bort blad och föste ihop dem i en liten vas. Det blev en kompakt drös som är lite fin så solen lyser på dem. Jag längtar till sommaren då jag kan plocka buketter av egenodlade blommor.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

8 tankar om “Lite besvikelse

 1. Jag föreslår nejlikor – de står i flera veckor :)

  Gillad av 1 person

 2. Jag vet tyvärr inte, det är ett jädra lotteri när jag köper tulpaner! Jag tycker dina kritvita är riktigt snygga dock :D

  Gillad av 1 person

 3. Jag har också märkt skillnaden, men jag har trott att det handlar om olika sorter? Det finns ju så många olika typer.
  Här får tulpaner stå tills kronbladen ramlar av – jag samlar dom finaste i en glasskål. Ett tulpanpotpurri som är vackert ett tag och varierar i färg alltefter vad som kunnat inhandlas i lanthandeln eller inne i ”stan” – centralorten som fortfarande har en blomsterhandel.

  Gillad av 1 person

 4. Dom kan vara rätt vackra ett tag också när dom är skrumpna. Brukar locka fram tecknarlusten! Härliga vridna former!

  Gillad av 1 person

 5. Att blommorna inte öppnar sig utan bara skrumpnar har jag också blivit besviken på flera gånger. Vet inte vad det beror på men har en teori. När jag har köpt en bukett, av någon sort, i min vanliga livsmedelsbutik har det hänt att den har passerat bäst före redan (borde inte det finnas även på förpackade blommor?) men det syns inte förrän man tar bort plasten. Blommorna har rasat helt.
  Kan det vara så att tulpaner inte slår ut i plasten men åldras och därmed inte öppnar sig när de blir frisläppta? Gamla tulpaner helt enkelt?

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.