Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Läslampor

6 kommentarer

Vi letade länge och väl efter läslampor till soffhörnen. De skulle gå att reglera i tre dimensioner, kunna regleras/flyttas med en hand, man skulle inte behöva ställa sig upp för att ändra dem, de skulle absolut inte vara av golvtyp vilket var mitt krav med tanke på städning.

Som jag letade både fysiskt och på nätet. Jag fastnade för takmonterade Cyklist från Co Bankeryd men när jag ringde runt och det var helt omöjligt att få se och känna på armaturen fysiskt innan man beställde den med köptvång, var det inget att tänka på. Men jag tycker mycket om dess formgivning!

En vägglampa vi tittade och kände på var Bazar från By Rydéns. Men, den krävdes två händer för att reglera så den föll bort. Jordan från Ellos fanns bara i svart och dess ursprung, Lampe Gras 210 designad 1922 fanns inte heller i vitt.

Höstmörkret föll och varade allt längre, att sitta och läsa kvällstid var ett behov men omöjligt utan läslampor. Det slutade med att jag fann en inredningsbild på nätet där det stora möbelvaruhusets skrivbordslampa syntes med väggfäste. Så fick det bli. Den är oerhört lätt att reglera, flytta, höja, sänka, blända av osv. De där två lamporna får sitta där tills/om vi hittar de perfekta – lika funktionell, ljus kulör men vackrare form och väggfästen. Tills dess fyller Tertial sin funktion. De är lättmanövrerade och ger bra ljus.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Läslampor

 1. Bra tips! Är på jakt efter något liknande.

  Gillad av 1 person

 2. Fantastiskt att läsa hur noggrant du går till väga, väl genomtänkt till alla delar! Själv hade jag nog bara köpt en som verkade ok och senare konstaterat att den inte var riktigt som jag ville ha men nöjt mig ändå…

  Gilla

  • Haha Annica, jag trodde marknadsundersökningar var kvinnors kännetecken :-)

   Gilla

   • Ja marknadsundersökningar är jag nog ganska bra på men att göra en kravspec och identifiera funktioner och det jag vill ha är jag mycket sämre på. Dvs att förutse mina behov och önskemål. De nitar jag har gått på tidigare kan jag nog undvika men resten har jag svårt att förutse. Nu när jag håller på med mitt gamla hus är jag rädd för de oförutsedda nitarna men jag låter det ta tid och förhoppningsvis hitta rätt.

    Gillad av 1 person

 3. Ja så är det helt säkert! Som ingenjör har jag ganska mycket fokus på funktion och van vid pricka-av-listor men i det här fallet brister det ;) Manövrering med en hand, inte ställa sig upp – svindlande tanke för mig :D

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.