Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Eskilstunas första gated community

8 kommentarer

Snart får Eskilstuna sina två första instängslade bostadsområden, de första grindsamhällena. Min inställning till stadsplanering är att man inte ska hindra människor från att mötas och träffas. Spontant så väl som planerat. Att privatisera offentliga miljöer eller utestänga människor från allmänna ytor och bostadsområden, anser jag är feltänk. Om kommunens politiker över huvud taget diskuterat frågan vet jag inte. Det är inte märkligt alls att människor i dagens samhälle känner sig mer och mer ensamma. Vi planerar ju för det, det ligger i tidsandan. Men kalla det inte utveckling. Ett samhälle att trivas i är ett öppet samhälle. Jodå, jag vet att många anser sådana åsikter som naiva.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

8 tankar om “Eskilstunas första gated community

 1. Det finns folk som känner sig otrygga tydligen och det kan bli en affärsmodell tänker bostadsbolagen. Eftersom vi är några decennier efter USA i mångt och mycket, var det kanske bara en fråga om tid innan gated community också kom till Sverige. Så tänker jag.

  Gilla

 2. Gated Community är ett elände, vår bostadsrättsförening har dock satt in grindar mot huvudgatan, men det går utmärkt att komma in på vår innergård från sidogatorna. Orsaken till beslutet var att många människor köpte mat på snabbmatsrestaurangerna utefter huvudgatan och sedan gick in på vår gård för att äta den, inget fel med det, men dom slängde skräpet på gräsmattorna och inte i våra väl tilltagna soptunnor.

  Gilla

 3. Förebilder, nedskräpning eller trygghet. Detta har inget med det att göra. Det är ren och skär populism som spelar på folkets rädsla. Finns det en marknad finns det en vinst. Jag och bygger några fastigheter på min mark. Är jag helt fri att sätta staket runt. Det kostar nog en bra slant om jag inte vill ha kommunens stöd. Men det finns säkert investerare som ser potentialen.

  Lite som att rösta. Så länge vi röstar kommer politiker att kunna sluta jobba vid 45 och lyfta miljonbelopp i bidrag sk. Fallskärm, utan att deras närvaro kontrollerats genom åren…

  Gilla

 4. Sorgligt när man avskärmar sig så! Vi och dom.

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.