Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Öppet hus

7 kommentarer

Husets olika tempererade zoner jämnas ut till jul. Värmen sprider sig i hela huset. Alla dörrar inomhus hålls öppna, bara det ger en fin stämning, annorlunda än övriga vinterdagar då dörrarna till sal och farstu hålls stängda.

Att det ändå ofta blir det gamla slagbordet i köket som fälls ut maximalt, en bordsfilt och den stora vita duken läggs på, och sen kan maten dukas upp där – det är en annan sak.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

7 tankar om “Öppet hus

 1. Så vackert och så stämningsfullt du har i ditt julehus!

  Gilla

 2. Så himla fint! Det syns att du trivs bra med tillvaron!

  Gillad av 1 person

 3. Ser väldigt juligt och mysigt ut. Vi har i princip inte julat alls här i år. Känns ganska bra det också. Gott nytt år!

  Gilla

  • Jag tycker inte det behövs så många prylar för att göra jul. Textilier räcker långt. En liten gran hjälper förstås till också. Det går fort att plocka undan vid TjugondagKnut ;-)
   Gott Nytt 2020!

   Gilla

 4. Så himla hemtrevligt ni har det, riktigt go’ julstämning! Och en stämning som jag känner igen från släktfoton från 20-30-talen, inredning och föremål som hör till den tiden. Roligt att se! Särskilt fin och ovanlig är julgransfoten till bordsgranen – är den ärvd eller köpt antikt? Är ljusslingan avkortad av den kunniga Halvan, eller finns det slingor till mindre granar? Vi övervägde bordsgran i år, men utomhusgranen fick räcka, den fick lite extra utsmyckning i stället.

  Gillad av 1 person

  • Då har jag lyckats :-) Stämning vill jag uppnå, helst utan för mycket julpynt.
   Julgransfoten i gjutjärn är ett nyinköp efter att jag flyttade hit till Universumet, var minns jag inte längre. Och julgransbelysningen är sådana där lite kortare plastljus med glödlampa (Konstsmide) med enbart 16 ljus. Köpta omkring 2010. Bordsgran blev lagom inomhus detta år tyckte vi. Men rödgran ska det vara, den som doftar äkta gran!
   Enda nya julprydnaen för året är bollgirlangen som hänger i dörröppningen, inköpt på Skansen.

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.