Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Delightful

7 kommentarer

Det är något speciellt med silande ljus.

Tänk att jag som inte tyckt om romantiska spetsgardiner, inte ens i bomull, har köpt sådana. Det är för väl att man kan ändra sig. Undrar vad jag kommer att förvåna mig själv med nästa gång!? Det är verkligen underbart att kunna överraska sig själv, att plötsligt tycka något oförutsett.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

7 tankar om “Delightful

 1. Fint och bra på alla vis!
  Fint att det finns att köpa också.

  Gilla

 2. Var har du köpt dem, Gysinge?

  Gilla

  • Ja, de två nya längderna (på fotot) är köpta på byggnadsvårdsbutiken i Gysinge. De har en vacker bearbetade nederkant som gör sig bra när jag har dem liggande nere på golvet. Det första paret bomullspetsgardiner till salen köpte jag tidigare och då begagnade på nätet. Mönstren är väldans likartade.

   Gilla

 3. En barndomsdröm: en röd stuga solbelyst, ett öppet fönster och en vit spetsgardin som fladdrar i vinden. Var det en trygghet i den bilden? Nu är den realiserad, dels med vita köksgardiner i bomull och ett mycket glest ”nätmönster” hittade i farmors linneskåp, kanske från 1920- eller 30-talet, dels med IKEAs spetsgardiner, inte bomull men ganska vackra ändå. De gamla är sköra av ålder, och måste tvättas för hand mycket försiktigt, men det är värt besväret! Ljuset silas in så milt och fint!

  Gillad av 1 person

  • Min barndomsdröm var en annan, mer funktionalistisk ;-) Men nu har vi samma typ av bostadssituation och det trivs vi väldeliga med förstår jag. Trådgardiner och myggtjällsgardiner är också mycket njutbara.

   Gilla

 4. Det finns flera olika vävtekniker där bindningen skapar luckor och ”glesmönster”. En är myggtjäll. Se t ex här: https://www.halsingelinnevaveri.se/product/myggtjall-rutig

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.