Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Trädgårdsgrodan

6 kommentarer

En trotjänare här på gården är den här grodan. Första gången jag såg den blev jag lite förskräckt – jag hade inte väntat mig en groda där den då var placerad. Snart nog upptäckte jag att den var gjord av keramik men väldigt naturtrogen. När den flyttade hit till gården vet ingen nu levande.

Grodan har varit med om helt oplanerade händelser. Någon gång hamnade den i komposten och låg där, okänt hur länge, eftersom den stackar´n inte var saknad. Men under kompostens omgrävning kom den fram i ljuset med några skavanker. Efter det har jag koll på den, grodan sitter nu på en sten och spanar in oss. Visst är den fin?

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Trädgårdsgrodan

 1. Härlig groda! Jag hajade till först när jag såg bilden för den är så naturtrogen.
  Jag saknar en planteringsspade sedan länge. Förmodligen har den hamnat i ”skräphögen” med trädgårdsavfall. Det är ingen kompost så den har inte blivit omgrävd även om jag funderat på att det göra det. Kanske har materialet omvandlats efter lång tid så att det faktiskt går att använda och då blir det dubbel vinst om jag också hittar min spade :)

  Gillad av 1 person

  • I komposten kan både det ena och det andra hamna. En tesked upphittades för någon tid sedan. Och vid omgrävning för några dagar sedan fanns många noshornsbaggelarver långt ner i lövkomposten. Det gläder oss.

   Gilla

 2. Den där var riktigt bra gjord. Blev tvungen att klicka närmare.. :)

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.