Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Första gången vi sågs

2 kommentarer

Minns fortfarande den glada känsla jag upplevde 2001 då första säsongen av Sommartorpet sändes på tv. Jag tyckte om de första säsongerna då en inredare och en duktig snickare och en programledare tog sig an ett äldre torp för att på en enkelt sätt göra det lämpat för sommarboende. Programmen var så opretentiösa och slutresultatet välplanerat även om det var mycket kamera på ansikten och inte alltid så pedagogiskt filmat. Programledare var Gila Bergqvist. Snart nog förändrades programidén och inredning smetades ut över äldre miljöer. De där första programmen finns att se på SVT Öppet arkiv. Kanske kan Sommartorpets första säsonger räknas till kulturhistorien snart :-)

Minns även när jag läste första numret av tidskriften Gård & Torp. En Antik Special 2003. Jag hade missat ett tåg på Centralen i Sthlm på hemväg från ett uppdrag i Tyresö. Min väntan på nästa avgång skulle bli cirka 2 timmar. På Pressbyrån hittade jag en nyutgiven tidskrift om gamla hus med patina och väntetiden försvann snabbt kan jag berätta. Äntligen en tidskrift som inte bara visade glassiga interiörer. Gård & Torp gavs då ut av Antikbörsens förlag som 2011 sålde tidskriften till Bonniers Tidskrifter

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Första gången vi sågs

  1. Ja! De är så bra, har faktiskt t o m lärt mig några praktiska moment. Och lugna! Vi hade första säsongerna som familjeTV ett tag, 4åringen var uppslukad och frågade efter Ernst 😀 Nu ska det vara så mycket krasch bom bang och/eller wow i allt…

    Gillad av 1 person

  2. De där programmen på SVT sändes när vi så smått börjat byggnadsvårda vår gård. De var nyttiga och avslappnande program i en genre som jag aldrig tidigare skådat. Det var upplyftande för oss minns jag. Och allt hängde inte på en person. Programmen var lite mer förklarande än många programkoncept idag då man ska gå in på en hemsida för att få fördjupning. Något åtminstone jag sällan gör. Sommartorpets koncept var lätt att tycka om. Anna, på 4-åringen inser man att Ernst ”går genom rutan”, haha. Han var bra där bland en av tre!

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.