Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Mars månad för ett år sedan

4 kommentarer

För ett år sen höll vi på med kammaren. Pappspände väggarna, tapetserade med limfärgstapet och målade med linoljefärger. Golvets linoleummatta var täckt med skyddande träfiberskivor.

Vi var inte ense om hur vi skulle göra med golvsocklarna. Just från dem var det lätt att avlägsna 70-talets vita färg så att originalfärgen kom fram. Jag ville ha den synlig, Halvan ville måla om. På dörrfoder och dörrblad skrapades färg bort där den satt löst och sen målades med ny linoljefärg med specialblandning. Det ändade med att golvsocklarna fick förbättringar med förtunnad färg vid spikhål och där färgen var helt avskavd, men i övrigt är de omålade med originalfärgen framtagen. För mej känns det bra att kunna visa originalet och att vi varit så trogna vi kunnat mot ursprunget.

Nu bara njuter vi av kammaren. Efter att ha legat undanstuvade några år kom de gamla LP-skivorna och grammofonen fram och ny förstärkare och högtalare är inhandlade. Äntligen kan vi lyssna på vinylerna igen ;-)

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt.

4 tankar om “Mars månad för ett år sedan

 1. Så härlig den är, brytningen mellan den gula björkådringen i köket och den glada blå tapeten i kammarn! Förstår att där kan man sitta och njuta av sitt musikaliska kulturarv! Eller ligga på soffan och göra det!

  Gillad av 1 person

  • Ja, lite färgglatt är det allt ;-)
   Kul att du skriver kulturarv om vinylskivor. har inte tänkt på det, men så klart det är så!
   Om du kommer hit kan vi digga tillsammans :-)

   Gilla

   • Vi har ju vår fina radiogrammofon, inköpt på Erikshjälpen, och har fixats till spelbart skick. Jättefint ljud och en nostalgisk möbel som står i sitt hörn blank och fin. Mina gamla välspelade singlar i en skokartong och lp-skivor i särskilt utrymme. Men jag har köpt in mycket av ”mitt musikaliska kulturarv” på CD också för enkelhetens skull: 60-talsmusik som jag fortfarande älskar att lyssna på när jag t ex lagar mat. Immateriellt kulturarv som hjälper en att känna sig förankrad i en viss tid!
    Jag kommer och diggar i kammarn! Kom hit och digga i vår kammare också!

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.