Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Farfarslampan

4 kommentarer

Farfaderns vägglampa lyser så fint ovanför dagbädden i annexet. Designen från 1900-talets mitt håller än idag, materialen är lackerad plåt och mässing. Nog är det väl ändå så att ärvda föremål ofta ger ett extra djup åt ägandet…? Det här är Halvans lampa, själv har jag nästan inget från min egen släkt här i Universumet.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Farfarslampan

  1. Ja visst är dom fina, lamporna med plåtskärm från ca 1960. Har en i mitt föräldrahem som ska upplösas under året. En röd pendlad taklampa med en vit ”tulpan” inuti för glödlampan. Ovansidan på skärmen är skrovlig och tomatröd, lite perforerad, insidan vit och slät. Köptes in 1960 när familjen flyttade in i den nybyggda lilla villan. Den ska jag ta hand om!

    Gillad av 1 person

  2. Fin lampa!
    Visst är det så att ärvda föremål med en historia är lite speciella. Jag har precis lämnat in ett gammalt väggur till reparation. Kostnaden kommer att vida överstiga klockans ekonomiska värde men jag har saknat ljudet av den och ser fram emot att den åter kommer att hänga på sin vägg, ticka och slå. Lite ironiskt i sammanhanget är att jag kanske är mer ljudkänslig nu (när jag ska sova) än förr och kanske störs av den…

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.