Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Dagsfärskt

3 kommentarer

Det föll snö i natt. Planerna för dagen fick ändras. Jag gillar läget, snön är ju njutbar. En smal skottad gång tvärar över gårdsplanen till ekonomibyggnaderna, en annan följer grusgången raka linje. Vi har blivit insnöade och de skottade gångarna fortsätter att driva igen av blåsten.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Dagsfärskt

 1. Vi hade också kunnat bli insnöade, men som tur är ingår allén i vägföreningen och blir plogad av jordbrukarpojkarna som jobbar med snö istället för potatis och spannmål så här års. Och gårdstunet blir rent från snön av vännen som tar fram fyrhjulingen med plog och flyttar snön ut i periferin istället. Inga idylliska små stigar här inte, fast jag har försökt få det till det. Det börjar bli stora högar nu… I fjol smälte det sista av den största i mitten av maj, få se hur det blir i år. Men kanske är det bättre att få bort snön från husen, ifjol stod fjöset med fötterna i vatten ett tag – gården lutar och stengrunden är för låg.
  Idag skiner solen och snölandskapet gnistrar!

  Gilla

  • Jomen Eva, det är ju endast uppvärmda byggnader som det kan vara nytta med att snöisolera. Fjolåret var verkligen exceptionellt då de gäller snömängder :-)
   Nåväl, vi har också plogning av tillfartsvägen men ligger långt bak i plogningsrundan. Vi fick plogat strax före 15 men plogat blev det. Gång- och cykelvägarna blev däremot inte plogade igår, de sköts av kommunen.
   Men som sagt – att bli insnöad har jag inte farit inte illa av hittills och tur är väl det.

   Gilla

 2. Här har det också snöat, men inte så mycket. Det är precis så mycket snö som det skall vara, då går det snabbare till våren.
  Men det är väldigt vackert ute nu, lite sol så är det precis en sådan vinter man vill ha.
  Birgitta

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.