Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Kokkaffe

1 kommentar


Medelålders Plus av Sven-Bertil Bärnarp. Den här serien gillar jag även om jag inte är pensionär. Redan för 10 år sedan hade jag en träffande Bärnarp-strip här på bloggen.

Kokkaffe är en klassisk metod för att tillaga kaffe, där grovmalet kaffe värms upp i exempelvis kastrull eller kaffepanna. Tidigare var detta det vanligaste sättet att tillaga kaffe på i Sverige. Det är mitt sätt att dricka kaffe. Dricker det dock inte på fat eller på bit (=hård sockerbit).

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

En tanke på “Kokkaffe

  1. Har en känsla av att kokkaffet fortfarande är ganska vanligt i Norrland. Funderar men kommer inte på hur länge vi kokte kaffet. Minns hur man hällde kaffe i kaffepannans lock och sen tillbaka för att klarna det från sumpen. Måste ha varit ett arv från äldre generationer, genom iakttagelse. Sen blev det en fransk espressobryggare som man ställde på plattan, i många år.Mycket gott kaffe tyckte alla som bjöds.

    Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.