Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Frilandsgurkor

4 kommentarer


I år var första gången jag sådde frilandsgurka. Resultatet blev överväldigande. Av 5 frön blev det otroliga mängder av gurkor. De är inlagda på tre olika sätt och finns i pytsar med lock i matkällaren förutom i mindre burkar i kylskåpet. På bilden syns de sista gurkorna och de jag gav bort. Jag tror nog att jag sår gurkor även nästa år men kanske räcker det med 2 frön, som allra mest 3 stycken :-)

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Frilandsgurkor

 1. Jag hade två gurkplantor i somras men tyckte det var svårt att hinna med dom när dom satte igång…. med tre blir det nog jämnare storlek på gurkorna. Så man kan var ute i rättare tid. Mina blev lite för stora för inläggningen. Vilken sort hade du? Mina hette ‘Diamant’ tror jag. Köpte plantor.

  Gilla

  • Ja, gurkplantorna håller högt tempo :-) Mina började mogna under min semesterfrånvaro och dessa blev för stora. Av dessa komposterades de flesta. Sen höll jag bättre koll och hann skörda i rätt tid. ”Diamant” hette även de jag sådde.

   Gilla

 2. En gång sådde jag med samma resultat som du, barnbarnen knaprade gurkor av hjärtans lust. Sen dess har jag inte lyckats. Det blir knapert eller ingenting. Har testat både plantor och sådd.

  Gilla

  • För några år sedan fick jag en uppdragen planta av en kompis. Den hann inte ge mycket men jag insåg att det var lättodlat här i kökslandet. Därför sådde jag på friland i år och som sagt, fem frön gav mängder. Vi får se hur det går nästa gång jag försöker, i år var det varmt lääänge.

   Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.