Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Stödben

5 kommentarer


Nu är äpplena plockade och de dignande grenarnas stödben som syns på bilden är borttagna. Det känns nöjsamt att vi hann innan det mesta blev uppätet av vilda djur som älgar. Nu förvaras äpplena i källaren utom de som ska bli must. Även innerfönstren är på plats nu. Vintern må få komma framöver.


I torsdags morse stod älghonan (årskalven?) 30 meter från bostadshuset när Halvan åkte till arbetet strax efter 5. Hon stod då nära en av de platser där vi lagt fallfrukt. Det är inte lika nöjsamt att möta henne på grusgången intill huset :-)  Så vacker hon är och så orädd.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Stödben

 1. Om det är till någon tröst så har n bidragit med ett rejält stycke djurvård för de har inte haft det lätt, älgarna. och snart är det vinter. Era äpplen bidrar till att deras förutsättningar är bättre.

  Gillad av 1 person

  • Ja, det är känt att viltet haft en svår sommar. Viltvård genom att lägga ut fallfrukt går bra. Men att äta av alla fruktträd går inte för sig påstår jag.
   Fågelbadet har varit ”vattenhål” för större djur i sommar har jag märkt, då vattnet har behövt fyllas på ofta än vanligt. Här i mitt Universum har vi ett miniviltvårdsområde :-) Djur av olika storlekar trivs här.

   Gilla

 2. Här finns en tabell för att se hur stor den biologiska mångfalden i din trädgård är: http://media.gronarader.se/2017/02/poangtabell.pdf
  Mitt Universum blev högt rankad.

  Här är även en artikel: https://www.natursidan.se/nyheter/du-kan-sjalv-enkelt-gora-viktiga-insatser-for-biologisk-mangfald/

  Gilla

 3. Det var intressant! Inga gröna tak med växter, men annars har vi det mesta! Praktiskt med en älv på tomten, och mycket sten som det murats av på tomten. Nä, jag tycker nog att de kan vara nöjda med fallfrukten, och det var den jag tänkte på.
  Det är aldrig rätt att sabotera.
  Tack för listan!

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.