Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vår tid är nu

6 kommentarer


Arbetsplatsen flyttar ut när värmen kommer.

Ett av de gamla trädgårdsborden ska målas då två ribbor bytts ut och färgen skrapats bort upptill. Resten sitter bra. Kromoxidgrönt som förr. Fuskjobb säger Halvan som hade sett att samtliga ribbor lossats och ytan skrapats och inoljats även där. Men denna gång ger han med sig, det får bli så här eftersom det finns SÅ mycket annat att ta tag i :-)

Vädring ute under tak har gjorts i omgångar. Samtidigt byts till sommartäcken. Men innerfönstren får sitta kvar ett tag till.

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Vår tid är nu

 1. Jag gissar att ni målar med linoljefärg? Vad är det för nyans på dörren, den var mycket fin. Vi skall välja lite kulörer till vårt projekt. Det är inte så lätt att hitta linoljefärg på ”vanliga” byggbutiker. Fantastiskt att vara ute och jobba!

  Gilla

  • Javisst, linoljefärg på snickerier. Absolut. Den där kulören ska jag skriva mer om framöver, det är en specialbeställd kulör. Lika den från 1910 som skrapats fram under ett lager vitt.

   Gilla

 2. I det gamla huset fanns breda lister som mannen har tagit lös, och de skall vi försöka göra fina. Nu var det målat flera gånger i olika kulörer, kan man se vilken typ av färg som använts?

  Gilla

  • Är det många lager färg kan olika färgtyper ha använts. Normalt använde man linoljefärg på snickerier före 1900-talets mitt. Det finns olika sätt att ta reda på vilken färg som använts. Färghandlarna brukar kunna hjälpa till med detta.
   Hur som helst tycker jag ni ska använda linoljefärg när ni målar igen. T ex Ottossons, Engwall & Classons eller Wibos linoljefärg. Kan beställas direkt från färgfabrikerna.

   Gilla

 3. Ja,nu är det utomhus som gäller – och det är så skönt att kunna välja att arbeta utomhus istället för att vara hänvisad till ett kontor som förr. Här har storsågen tagits ibruk för året och stockarna som fälldes tidigare i våras blir brädor som staplas på riktigt sätt med läkt, att torka i sommarvinden. Ett sånt privilegium att ha tillgång till det ena och det andra. Någon gång blir det nog linoljefärg eller slamfärg på brädorna, det hänger på hur de kommer att användas. Det är förstås inte jag som står vid sågen…

  Gilla

  • Det är en stor fördel att vara delvis självhushållande. De egensågade brädorna kommer att komma till nytta, Eva!
   Alla rum okar i storlek när varma årstiden kommer. Det är så skönt med de olika årstiderna.

   Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.