Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Övervintring

3 kommentarer


Tack vare det här långsmala fönstret med djup nisch som jag ritat med tanke på pelargoniornas övervintring, har de fått en raketstart. Fönsternischen är ljus och sval. Sval eftersom jag hänger för en textil som stänger ute mycket av rummets värme från att nå fönstret. Många pelargonior blommar redan, sticklingarna har för länge sedan rotat sig i nya krukor, även flera av dem med blommor. Nu är de flyttade in till bostadshuset. Förr stod pelargoniorna under vintern i ett svalt men mörkt litet fönster i mjölrummet och övervintringen blev ytterst sällan lyckosam. Men denna första vinter med annexet trivdes de. Hurra för det nya ”burspråket”.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Övervintring

 1. Mine pelargoner har også kommet seg bra etter vinteren. Klippet dem ned for et par måneder siden og nå har jeg tette busker. Knopper har kommet på en. Fine blomster!

  Gillad av 1 person

  • Visst är de fine blomster. Jag brukar inte lyckas med övervintringen, du verkar mer van att klara detta. Därför är det där fönstret en stor och lycklig tillgång. Jag klippte också ner pelargonerna i mars och satte sticklingar i vatten. De rotade sig och nu är de jordade. De flesta blommorna/knopparna har jag tagit bort för att plantorna ska bli kraftiga. Det är lite kämpigt att knipsa av dem.

   Gilla

 2. Vi har rätt kallt vid fönsterrutorna vintertid, det gillar nästan alla blommor. Det där var en mycket fiffig lösning!!

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.