Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vilken helg vi haft

4 kommentarer

Backsippsutflykt med medhavd kaffekorg.

De egna kungsängsliljorna blommar i perennträdgården. Här rensade jag ifjol bort all besvärlig vårtörel som spridit sig hejdlöst. (Man lär sig så länge man lever vad som är gångbart och inte.) Alla liljelökar togs upp och sattes tillbaks efter den jobbiga rensningen. Nu tror jag nog att liljorna kommer att föröka sig i massor, de bildar lätt frö och självsår sig.

Längst bort i perennträdgården har röjning skett i vår. Min fina höstanemon som fått en planta av och som jag verkligen älskar, är mycket vildsint när det gäller att ta för sig. Den trivs helt klart, Men jag kände mig tvungen att föregripa att den tar över helt. Innan sommaren är slut kommer här att vara fyllt med fina växter. Även höstanemon förstås. Närmast en praktveronika som jag delat och flyttat hit. Rabatterna vid huset har fått gödsel och kompost samt en ringlande bevattningsslang.

I övre delen av trädgården är det grönt.

Och kökslandet ligger och väntar på gödsel och kompostjord samt rader med frön.

Liljekonvaljens strutar är höga nu.

Helgen har förutom trädgårdsarbete för oss bestått bland annat av en ornitologisk utflykt, cykelturer ut i det vackra, möbelfunderingar, fönsterrenovering och hjälp att masta på en båt.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Vilken helg vi haft

 1. Vår bästa tid är nu… Så underbart! Jag önskar jag hade ditt tålamod med rabattkrafs och fix…

  Gillad av 1 person

  • Ibland tänker jag själv som du ;-) Men än är det mödan värt kommer jag fram till. En del av gårdens blommande växter är dessutom vilda och sköter sig nästan självt – som liljekonvaljerna t ex.
   Men visst är det ett helt annat liv än att leva i stadslägenhet – tänk så annorlunda livet blev efter flytten, så mycket jag lär om perenner och deras ”invasivitet” ;-)

   Gilla

 2. Ni hade en välmatad helg, men man vill så mycket så här års så det blir gärna så. Men härligt är det! Den är så vacker, din perennhörna i Universum! Jag är allt lite avundsjuk på odlingszonen – men inte leran, som man behöver jobba med för att den inte ska bli för kompakt. Här i odlingszon 6 får man vara lite påhittig för att få ett bättre mikroklimat. Jag funderar på hur det ska gå till. I grannbyn finns en trädgård (och ”konstgård”) som har lyckats: där finns t o m ett valnötsträd. Det får bli ett besök snart.

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.