Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Tåg och båt

4 kommentarer


Mitt emellan två anställningar tog jag en tågtripp i Europa. Tåg är ett av de bästa sätt jag kan resa på. Ett tågluffarkort 26+ köptes och jag gav mig iväg. Här hänger några analoga minnen tillfälligt på tråd, känner mig lite förundrad över att de finns kvar. Hittade dem efter en genomgång av ett skåp, de luftas just nu på väggen. Jag minns lustslottet Liselund vid Möns klint, Lübeck, Paris, Lissabon, världsarvet Óbidos och slutmålet Sevilla. Eftersom jag reste ensam kan jag inte friska upp minnet genom samtal med medresenärer, därför är de här papperslapparna värdefulla som påminnelser om det som var.


Och en annan gång båtluff i grekiska övärlden. Hittade en absolut favoritö. Återvände först till en annan ö som jag besökt 15 år tidigare och blev så besviken över den kommersialism som brett ut sig i form av nybyggda gallerior och därmed förlust av det i mitt tycke genuina byggandet och folklivet. Att återvända till något man en gång tyckte om är inte alltid ett bra beslut. Men även det är ett minne.

Annonser

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Tåg och båt

 1. Det är roligt att spara biljetter och kvitton på boenden under resor – det blir så påtagliga minnen. Kul idé att hänga upp på minnessnöre! Annars blir dom mest liggande i minneslådor som man sällan tar fram. Men man har roligt när det sker!

  Gilla

  • Visst är det trevligt, Eva. Idag är det svårare att spara då många biljetter är digitala. Jag funderar på att göra fritt hängande girlanger av minnessnörena.

   Gilla

 2. Ja gör det! Till loftet kanske?

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.