Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Färgdokumentation

Lämna en kommentar


Från första början fanns inga vita snickerier i vårt hus. Grönt/grågrönt var en genomgående färgsättning på golvsocklar, dörr- och fönsterfoder. Den ordningen är i det hela taget återställd numera. Bilden visar dörrkarmens överstycke mellan kök och kammare. I det stora hela ser man inte den icke ommålade ytan.

Den jugendgröna kulören målades över med vit färg på 70-talet. Jag har varit noga med att ha små titthål in mot första färgsättningen, att kalla det för färgtrappa är att ta i eftersom det endast är två färglager. Vid ommålning har jag på vissa ”osynliga” ställen klistrat runda klisterlappar som sen togs bort innan linoljefärgen torkat. Som en åminnelse om den tid som då var. På fotot syns i halvcirkeln både en strimma trären yta, den ljusa grundfärgen och den jugendgröna.  Plus vår egen linoljemålning. Även takfärgerna har bevarats på detta sätt, under den takarmatur som återmonteras är det lätt att spara originalfärgen efter ommålningen. En liten tacksamhetsgest mot de tidigare bodde här och älskade detta hus.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.