Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Advent

5 kommentarer

Den mycket förväntansfulla tiden har börjat. Det är rätt så underbart. Jag har plockat fram adventsljusstaken till köksbordet. Ibland fyller jag den med lärkkottar, ibland med lavar och svampar, ibland med nötter. Allt är lika fint. I år blev det lavar, mossor och röksvampar igen. Nån gång nu och då vattnar jag växterna, både för att de ska trivas och för att minska brandrisken.

Det är som att titta in  i ett miniatyrlandskap.

Röksvampar och en del av lavarna och mossorna sparar jag från år till år, för det går. Det är bara att blöta upp lavar och mossor så blir de fina och mjukt formbara igen. Och fylla upp med några nya fina fynd.

De tre bilderna här nedanför är från 2012.

Haha, det här var pekfingrigt!!! Men det kan behövas.

 

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

5 tankar om “Advent

 1. Haha! jag som tänkte länka till videon du har i slutet :)

  Gillad av 1 person

 2. Fast egentligen gör det ju inte så mycket. Om man inte vet vad det heter menar jag. Det viktigaste är det hon säger sist. Om att vara försiktig med att plocka. Jag kanske också ska börja spara min mossa. Fast jag brukar inte hitta den igen när det blir dags.

  Gilla

 3. Vad fint att se att det går att torka röksvamp! Jag testade ett år att frysa en fin röd flugsvamp. Den var fin i ett par timmar i rumsvärmen, sen blev den svart slajm ;-D

  Ska nog faktiskt börja återanvända renlaven också. Kottarna sparar jag absolut, de är ju en rätt lång process att torka och rengöra.

  Gilla

  • Röksvamparna är lite speciella, de måste ha mognat och bildat sporer i fruktkroppen. Då är det yttre som ett tunt papper och sporerna ligger torra där inne. Andra svampar blir bara en blöt, mörk fläck om de utsätts för frost. Råkar jag hitta små mogna röksvampar tar jag med mig. Gillar deras egenskaper och utseende!

   Gilla

   • Ska kanske tillägga att vitmossa och björnmossa har jag inte klarat av att återanvända men med kuddmossa fungerar det. Lavar går hur bra som helst att återanvända.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.