Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Lövmassor

3 kommentarer


Tänk, vi hann räfsa de viktigaste delarna av tomten innan kylan slog till. Det skedde förra helgen (jag är i otakt med skrivandet). Det var inte förrän då som eklöven fallit ner och det var uppehållsväder och därför lönt att räfsa.

Vi drog bort de rätt blöta och tunga högarna på en presenning till lövkomposten. Där ligger de till sig och förmultnar. Mer finns som ännu inte samlats ihop, förmodligen hinns det inte denna säsong. Eftersom vi har ett antal stora ekar på gården och ekarna tappar löven sent, är det knappt någon idé att räfsa löv innan allt är nere. Därför räfsas det väldigt sent på hösten vissa år.

Annat är det med björklöv som behöver knappt samlas ihop. Björklöv blir mat till maskarna som drar ner dem i jorden där de faller. Nästa säsong är de borta. Lätt som en plätt eller hur…  :-)

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

3 tankar om “Lövmassor

  1. Det är trist att räfsa när löven hinner bli blöta. Förra året gick räfsandet som en dans med torra löv. Vi använder också en enorm presenning att dra löven på. Ekar har vi inga men våra många stor lönnar skapar täta lövtäcken och åtminstone där scillamattan kommer på våren vill jag ha räfsat. Sen kör vi över löven med gräsklipparen på andra ställen. Björklöv är små men i stan har grannen en så enorm flerstammig björk att när den lövar av sig på vår garageuppfart blir det högar. Jag tänkte att de skulle blåsa bort i år och en del gjorde nog det, men det var tungt att sopa blöta löv på blöt asfalt häromdagen. Jag har inte återhämtat mig än.

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.