Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Vikingatid – nutid

2 kommentarer

På Holmberget i Torshälla har länge funnits en restaurang, numera heter den Florapaviljongen som den gjorde ursprungligen.
Inför stadens 650-årsjubileum 1967 beställdes ett räcke till den norra restaurangterrassen. Det är vackert och intressant, räcket står sig fortfarande till 700-årsfirandet men har fallit lite i glömska. Jag ser fram emot att kunna sitta där på terrassen under ljumma, mörka sommarkvällar tillsammans med många andra. Med ett glas vin i handen.
Det var hembygdsföreningen som beställde räcket med en serie bilder som berättar stadens historia från vikingatid till våra dagar. Konsthantverkaren och smeden Kurt Landgren gjorde det fina men lite glömda räcket.

”Vackert som en tavla”
Holmberget är en av Torshällas höjdpunkter.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

2 tankar om “Vikingatid – nutid

  1. Vacker plats, roligt att restaurangen har fått nytt liv. Lite kompensation för den trivsamma glashyttan som försvann för 15(?) år sedan och som var ett smultronställe!
    Räckets utformning låg i tiden – siluetter i plåt och smide. Ett liknande skapades till Medborgarhuset i Nås som byggdes ca 1960, med lokala motiv och av en dalakonstnär. Nu rostigt och i behov av omvårdnad…

    Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.