Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Arbetsbordet

4 kommentarer


Mitt arbetsbord har fungerat superbt sedan det placerades i ateljén 2001. Det är ett äldre gediget ekfanerat kontorsbord /190 x 80 cm/ på stålstativ, fyra ben av kvadratiska stålrör. Benen var trist kontorsgrå vid secondhand-inköpet men jag målade dem engelskt röda. Bordsskivan, som var lackad, slipades för hand med sandpapper och oljades därefter in med linolja. Den har oljats in några fler gånger sedan dess men långt ifrån varje år. En hurts på hjul från Norrgavel kompletterar arbetsbordet.

På större delen av bordsytan /120 x 80 cm/ har jag lagt en ljus tjock plast för att kunna rita och skissa på ett helt jämnt underlag. Ytan är lätt att hålla ren – blyerts och akvarellfärger torkas lätt av om så behövs. Det händer nu och då att Winsor & Newton-färgerna kommer fram, det är alltid lika roligt.

Det här återbruksinköpet är inte det vackraste jag har men kanske det som varit till allra störst nytta för mej. Vem gillar inte återbruk som är till stor nytta?

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

4 tankar om “Arbetsbordet

 1. Det liknar ett statligt skrivbord från ca 1970, men hurtsen är en annan förstås. Många bra och präktiga kontorsmöbler har kasserats under årens lopp för att man måste förnya arbetsplatserna. Måste man?

  Gilla

  • Det kan mycket väl vara så, det var många kontorsinredningar som kasserades vid millennieskiftet här i kommunen och secondhand-butikerna fylldes. Tack för det, säger jag, att de såldes vidare alltså. Hurtsarna (med en låsbar låda) till de här borden hängde på stålstativet och nådde inte golvet. Smart och lättstädat – men någon sådan följde inte med detta bord.

   För att hålla hjulen rullande, för att BNP ska fortsätta öka, så måste allt förnyas ständigt. Men måste BNP ständigt öka?

   Gilla

 2. Hållbart, och funktionellt. Kvalitet. Fantasi och kreativitet. MMMMMMMMmmmmmmmmm, tack för det!

  Gillad av 1 person

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.