Mitt Universum

Byggnadsvård med kulturhistoria.

Tofsvipan är här

6 kommentarer


Igår morse, söndag, såg jag två tofsvipor gående på åkern. De var långt bort, jag satt i sängen med en kaffekopp men jag blev sprittande glad. Halvan såg inget just då. Senare hittade jag honom i annexet med kikaren i högsta hugg. Han kunde bekräfta att viporna verkligen var här! Senare under söndagens långpromenad hördes även lärkan högt i skyn – det är alltså VÅR!

Förutom en riktigt fin arbetsplats är annexet också en bra plats att titta på djur och landskapets årstidsväxlingar. Landsbygdsboende tilltalar mig.

Författare: MrsUniversum

Mrs Universum lever nu, blickar bakåt, tänker framåt. Tycker inte nödvändigtvis att allt nytt är bra. Tycker inte heller att allt gammalt måste vara bäst :-)

6 tankar om “Tofsvipan är här

 1. Landsbygdsboende uppskattas även här. Visst är det helt fascinerande hur fort det vänder, och ljuset kommer, och med dem fåglarna!

  Gillad av 1 person

 2. Med de fälten utanför fönstret förstår jag att både tofsvipa och lärka är intresserade. Själv får jag nöja mig med att trädgårdsfåglarna börja sjunga så vackert. Men snart kommer förhoppningsvis sädesärlan och staren.

  Gillad av 1 person

 3. Åh! Blir avis! Har du hört storrpoven också?

  Gilla

 4. Storspoven – men det fattade du nog….

  Gilla

  • Nej Lillemor, storspoven hör jag långt ifrån varje år, bara ibland när den någon gång passerar här på väg norrut. Men storspoven är nog min favorit – den lockar mig med sitt Norrlandsvemod.

   Gilla

 5. Inga tofsvipor än, men svanar på gång norrut. Tydligen svanrekord vid Tysslingen i Närke, Här har vi spanat in flera svangäng om 10-15 individer som landat på åkrarna i socknen. Ett par har trivts på våra potatisåkrar, och har småpratat några kvällar i den härliga marsskymningen.

  Gilla

Tyck till om du vill!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.